Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρυσοχοϊδης: Τη Δημοκρατική Παράταξη τη χρειάζεται η Ελλάδα

«Η Βουλή, μπορεί να δώσει την πλειοψηφία των 180»

xrisoxoidis

Την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του προέδρου προκειμένου «να απαντηθεί άμεσα το ερώτημα εκλογές ή μη εκλογές» ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υυπογραμμίζοντας τη σημασία να υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ fm o κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Έχουμε το εξής παρανοϊκό φαινόμενο: ο ένας να λέει ότι έχει 180 και θα βγάλει Πρόεδρο και ο άλλος ότι έχει 120 και πως ό,τι και να κάνει ο άλλος, δεν μπορεί να βγει Πρόεδρος και δεν ψηφίζει. Δεν μιλάμε λοιπόν εδώ για Πρόεδρο. Γίνεται ένας διαγκωνισμός «εκλογές ή μη εκλογές», σε βάρος της χώρας. Δηλαδή, δεν άλλαξε τίποτα σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα, σ’ αυτή τη χώρα; Η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δώσει την πλειοψηφία των 180, αλλά πρέπει να αλλάξουν λογική τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα.»

Κληθείς να σχολιάσει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ το χρειάζεται η Ελλάδα. Τη Δημοκρατική Παράταξη, την Κεντροαριστερά – όπως θέλετε, πείτε το. Αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, δεν κάνουν ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προοδευτική, ριζοσπαστική αλλαγή στον τόπο, δικαιοσύνη και δίκαιο κράτος, χωρίς να υπάρχει αυτή η παράταξη». 

By