Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χτίζει ομάδα… ελληνική

Ελληνοποιεί την ομάδα του ο μπασκετικός Παναθηναϊκός…

51a858617bea8fc3539d6c5152ce4251_XL

 Η τετράδα των αθλητών που αποδέσμευσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (πέντε, με την προσθήκη του Πινγκ Σανγκ που, απλά, παρακολουθούσε) –και ήρθε ως συνέχεια των δηλώσεων του (πρώην) προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μάλλον ήταν γεγονός αναμενόμενο.
Κι αυτό γιατί τόσο ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Στεφάν Λάσμε, όσο και ο Μάικ Μπράμος με τον Ραμέλ Κάρι, δεν περιλαμβάνονταν στα πλάνα του Ιβανοβιτς, με τον οποίο είχε συμφωνήσει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ πριν το φινάλε των play offs. Κάποιες αμφιβολίες υπήρχαν για την ανανέωση η όχι της συνεργασίας με Λάσμε και Ματσιούλις, αλλά και γι αυτούς θεωρήθηκε σκόπιμο να μην συνεχίσουν. Ήταν πάντως συγκινητικός ο αποχαιρετισμός -μέσω facebook- του Ματσιούλις:
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα με αποδεσμεύει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πράσινους φιλάθλους στην Αθήνα για αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια που περάσαμε μαζί. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό και σε όλους σας, τα καλύτερα για το μέλλον. Τα λέμε. Πράσινος για πάντα…».
Ερωτηματικό για την ώρα ο Τζέιμ Γκιστ που δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο αλλά, μάλλον, δεν θα συνεχίσει, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να κτίσει μια νέα –και ελληνική- ομάδα…

Βαγγέλης Μελέκογλου

By