Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Χτίζοντας το μέλλον τώρα

H Zaha Hadid παρέμεινε μια αμφιλεγόμενη αρχιτέκτονας, στην κατηγορία εκείνων των οποίων τα σχέδια έμεναν σε μεγάλο βαθμό άκτιστα για πολλά χρόνια, παρά τα βραβεία και τη διεθνή αναγνώριση.

Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία, η Hadid πέτυχε να ολοκληρώσει πολλές κατασκευές, όπως το Rosenthal Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Σινσινάτι, το Riverside Museum στη Γλασκόβη, και το Μουσείο Τέχνης Eli & Edythe στο Μίσιγκαν.

Με τα τολμηρά, φουτουριστικά σχέδια της, η Hadid κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.

Η Hadid γεννήθηκε στη Βαγδάτη και σπούδασε στο Λονδίνο, όπου έκανε την πρακτική της. Έχει δημιουργήσει σχέδια ριζοσπαστικής αρχιτεκτονικής για πάνω από 30 χρόνια. Η δουλειά της παρουσιάζεται από τον TASCHEN, σε ειδικά ενημερωμένη και πιο προσιτή έκδοση, και καλύπτει τα ολοκληρωμένα έργα της μέχρι σήμερα.

Όπως το νέο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας, στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το Serpentine Sackler Gallery του Λονδίνου, τα σχέδια των οποίων δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Το βιβλίο «Hadid. Complete works 1979-2013», δείχνει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας της και περιλαμβάνει τα κτίρια, τα έπιπλα και τα interior design σχέδια, με αναλυτικά κείμενα, θεαματικές φωτογραφίες και τα δικά της σχέδια. Η νέα έκδοση στα 39,99 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By