Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα συνάντηση με ΚΕΔΕ

Ουδέν νεώτερον προέκυψε από τη νέα συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την επομένη της συμφωνίας για την κινητικότητα.

fosphotos.com
fosphotos.com

Η συμφωνία για την κινητικότητα έχει ήδη κλείσει και δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς χάρη σε αυτή διασφαλίζεται η καταβολή της δόσης, διεμήνυσε ο Γιάννης Μιχελάκης στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή δεύτερη συνάντηση τους, που απέβη επίσης άκαρπη επί της ουσίας.

Η ΚΕΔΕ συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Την ώρα της συνάντησης δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι των δήμων πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κλειστοί παραμένουν σήμερα Τρίτη οι δήμοι όλης της χώρας , με εξαίρεση τις προνοιακές υπηρεσίες, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε πάντως τη συζήτηση εποικοδομητική, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης πρότεινε οι μετακινήσεις στη δεύτερη φάση της κινητικότητας να είναι ενδοδημοτικές, ώστε τυχόν υπεράριθμοι σε ένα δήμο ή τομέα να μετακινούνται σε άλλη υπηρεσία ή όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Επανέλαβε επίσης τη διαφωνία της ΚΕΔΕ με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και του θεσμού των σχολικών φυλάκων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By