Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον Χριστόδουλο Ξηρό

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη

1

Χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου καταδικασθέντα για την υπόθεση «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού.

Την ίδια ώρα, την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον Χριστόδουλο Ξηρό, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.
«Έχω να τον δω  από το πρωί της Κυριακής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, Τριαντάφυλλος.

[video_embed][/video_embed]

Σημειώνεται ότι ο Χρ. Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να δίνει καθημερινά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας, όμως τη Δευτέρα, μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί.

Μετά το πανικό που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση και στην αστυνομία,  ο υπουργός Δικαιοσύνης προανανήγγειλε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους.

Αιχμές για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης άφησαν ο τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  που συναντήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Φρ. Ραγκούσης: Πολιτική απόφαση
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του Χ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον πελάτη του. «Ο Χ. Ξηρός δεν θέλει να τον ερμηνεύει κανείς αλλά γνωριζόμαστε χρόνια και νομίζω ότι έλαβε μία πολιτική απόφαση…που είναι συνεπής με την επαναστατική του δράση» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Σ. Κεδίκογλου: Επαναστατικό καθήκον;  

Σε δηλώσεις του ο Σίμος Κεδίκογλου (ΣΚΑΙ) στράφηκε κατά των αδειών που δίνονται σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ομάδες. «Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον; Αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι», ανέφερε. Για να προσθέσει : «Όταν κάποιοι θεωρούν καθήκον τους ότι πρέπει να αποδράσουν, η Δημοκρατία πρέπει να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά»

Επίσης, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος  δήλωσε βέβαιος ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα, ωστόσο τόνισε ότι «αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν».Αναφερόμενος στα λεγόμενα «βραχιολάκια», τόνισε ότι ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται εν εξελίξει για την απόκτηση τους.

O κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στο Νίκου Μαζιώτη λέγοντας: «Ο Μαζιώτης βγήκε και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι είναι πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος ένας άνθρωπος σαν τον Μαζιώτη».

Σχολιάζοντας το θέμα της αίτησης αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «νοσηλεύεται, έχει κάθε φροντίδα για την υγεία του. Το καθήκον της Πολιτείας είναι να φροντίσουμε για την υγεία του. Έχει κάθε δυνατή φροντίδα. Γιατί να αφεθεί ελεύθερος;». Για να συμπληρώσει «όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By