Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς παρατράγουδα ο αγιασμός στη Βουλή

Συγκρατημένοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές – Ειρωνικά σχόλια στα «πηγαδάκια»

agiasmos_papak-thumb-large (1)ΒΟΥΛΗ

Χωρίς απρόοπτα τελέστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, με το ενδιαφέρον των περισσοτέρων να εστιάζεται στους παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι 14  από τους 18 βουλευτές της που ήταν παρόντες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια. «Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες, έτσι λέμε εμείς στην Κρήτη», έλεγε σε πηγαδάκι η Ντ. Μπακογιάννη, αποκαλώντας τους «Αρσακειάδες».

Στην τελετή του αγιασμού που χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καρυστείας και Σκύρου κ. Σεραφείμ καταγράφηκαν πολλές απουσίες, κυρίως στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Παρόντες ήταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό και της επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα από νωρίς το πρωί με τους αστυνομικούς της Βουλής να προχωρούν σε ελέγχους στο γκαράζ και τις εισόδους του κτιρίου.

Η νέα Σύνοδος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή, καθώς αναμένεται σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον στελεχών κόμματος έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, ενώ αναμένεται και η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Παράλληλα, εκκρεμεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή, καθώς και η πολιτική συζήτηση, που επίσης, έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την λήψη αποφάσεων που αφορούν στη Χρυσή Αυγή (περικοπή προνομίων κλπ.).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By