Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Χωρίς προνόμια οι πρώην βουλευτές

Με αφορμή τη σύλληψη του Μ. Λιάπη, οι πρώην βουλευτές τονίζουν ότι δεν τους έχει παραχωρηθεί κανένα προνόμιο

Liapis

Κανένα προνόμιο δεν απολαμβάνουν οι πρώην βουλευτές, επισημαίνει με δελτίο τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών –Ευρωβουλευτών, μετά την εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, με αφορμή την περίπτωση του Μ. Λιάπη, να στερούνται των προνομίων τους εκείνοι που διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας.

Οι πρώην βουλευτές δεν κρύβουν τη δυσφορία τους προς την κυβέρνηση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας πως «επί τη ευκαιρία ενός θλιβερού περιστατικού, το οποίο μοιραία έντονα ενόχλησε την ελληνική κοινή γνώμη, κάποιοι στην κυβέρνηση προσφέροντας σπονδή στον ευκαιριακό λαϊκισμό, διέρρευσαν τις προθέσεις τους για κατάργηση των «βουλευτικών προνομίων».

«Οι δημαγωγοί μεταξύ των ευφάνταστων “νέων ριζοσπαστικών ρυθμίσεων”, πρόσθεσαν και τα ανύπαρκτα δήθεν προνόμια των τέως βουλευτών», προσθέτουν και ξεκαθαρίζουν πως «ουδέν προνόμιο» έχει παραχωρήσει η πολιτεία στους πρώην εκπροσώπους του ελληνικού λαού.

«Με όλο το σεβασμό που του έχω είναι αδαής» είπε για τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της ένωσης Κώστας Πυλαρινός, συμπληρώνοντας ότι «μόνο πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δικαιούνται αστυνομικό, γιατί κατά καιρούς έχουν απειληθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By