Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα η Ρόδος

Το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ηλεκτρικού ρεύματος

dei_monades

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους κατοίκους της Ρόδου σήμερα, με το νησί να μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 5:20 το πρωί.

Αιτία του μπλακ άουτ ήταν σοβαρή βλάβη σε μια μονάδα του ΑΗΣ Σορωνής που έθεσε εκτός λειτουργίας και όλες τις υπόλοιπες μονάδες.

Εκτός λειτουργίας ετέθη επίσης αυτομάτως και η παραγωγή ρεύματος από το αιολικό πάρκο της Ρόδου, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση του εργοστασίου να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής.

Τα νοσοκομεία καθώς και ο διεθνής αερολιμένας του νησιού «Διαγόρας» ενεργοποίησαν άμεσα τα εφεδρικά τους συστήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντίθετα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για απεγκλωβισμούς κατοίκων από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε αμέσως συναγερμός και επιστρατεύτηκαν όλα τα στελέχη, οι τεχνικοί και οι μηχανικοί του σταθμού, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτήσουν ξανά το νησί της Ρόδου.

Από το μεσημέρι η ΔΕΗ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Ρόδου και οι αρμόδιοι του οργανισμού διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

By