Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φέτελ και στη βροχή!

Την ένατη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς στη Βραζιλία. Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές, λόγω βροχόπτωσης.

F1 Grand Prix of Brazil - Qualifying

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την ένατη πολ ποζίσιον στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, στις κατατακτήριες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες βροχής με την έναρξη του τελικού των δοκιμών να καθυστερεί μισή ώρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δίπλα του θα έχει τον Μαρκ Γουέμπερ, στον τελευταίο του αγώνα στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τον ένατο χρόνο έκανε ο Φελίπε Μάσα στις κατατακτήριες δοκιμές της πατρίδας του.

Πρώτη περίοδος (Q1): Τους πρόλαβε η βροχή…

Κυνηγητό με τη βροχή περιλάμβανε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας. Με την έναρξη της διαδικασίας οι πιλότοι βγήκαν στο σιρκουί, θέλοντας να προλάβουν τη βροχή, η οποία ξεκίνησε να πέφτει δέκα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Στη συνέχεια η βροχή δυνάμωσε με αποτέλεσμα οι πιλότοι να μην μπορούν να βγουν στην πίστα. Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο των δοκιμών με τους Μαλδονάδο, Γκουτιέρες, Πικ, Φαν ντερ Γκάρντε, Μπιανκί και Τσίλτον να μένουν εκτός.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός και οι δύο McLaren…

Δύσκολο έργο είχαν οι πιλότοι στη δεύτερη φάση των δοκιμών λόγω της βροχής. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου. Θύμα της βροχής ήταν ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος είχε έξοδο, χτυπώντας το ν πίσω τροχό της McLaren του.
Εκτός τελικού έμεινε και ο ομόσταβλός του, Τζένσον Μπάτον. Σε αντίθεση με τον καλό ρυθμό του στις ελεύθερες δοκιμές, ο Ρομάν Γκροσάν αποκλείστηκε από τον τελικό.

Οι πιλότοι που έμειναν εκτός είναι οι εξής: Κοβαλάινεν, Ντι Ρέστα, Μπότας, Πέρες, Μπάτον, Σούτιλ.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Φέτελ, Red Bull
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Γουέμπερ, Red Bull
5. Χάμιλτον, Mercedes
6. Γκροσάν, Lotus
7. Ρικιάρντο, Toro Rosso
8. Βερνιέ, Toro Rosso
9. Μάσα, Ferrari

10. Χούλκενμπεργκ, Sauber
11. Κοβαλάινεν, Lotus
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Μπότας, Williams
14. Πέρες, McLaren
15. Μπάτον, McLaren
16. Σούτιλ, Force India
17. Μαλδονάδο, Williams
18. Γκουτιέρες, Sauber
19. Πικ, Caterham
20. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
21. Μπίανκι, Marussia
22. Τσίλτον, Marussia

ΠΗΓΗ: Sport-FM.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By