Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Χώρους διαμονής για τους άστεγους αναζητά ο Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή

fosphotos.com Kostantinos Tsalakidis
fosphotos.com Kostantinos Tsalakidis

Χώρους που θα λειτουργούν για τη διαμονή και διανυκτέρευση των αστέγων αναζητά ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ως απάντηση σε ερώτηση της Φ. Πιπιλή για την άθλια εικόνα έξω από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι.

Όπως επισημαίνεται στην απάντηση, στους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου διαπιστώθηκε ότι στους χώρους «υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία», που δημιουργούν ανθυγιεινή εστία της υγείας των ίδιων των αστέγων, των περιοίκων και της δημόσιας υγείας γενικότερα.

Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όσο και σε κτίρια εγκαταλειμμένα που διαμένουν άστεγοι, μετανάστες κλπ και έχουν εντοπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση αυτών των ατόμων σε αυτά.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι κατά τους ελέγχους που έχουν γίνει στην περιοχή πέριξ του Μετρό Μοναστηρακίου, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου 2013 έως και 1 Ιουνίου 2013, ελέγχθηκαν 16.580 άτομα, προσήχθησαν 5.353, συνελήφθησαν 26 άτομα (εκ των οποίων 5 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 για ληστεία, 8 για κλοπή και 12 για λοιπά αδικήματα).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By