Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αστειότητες τα περί χρηματισμού βουλευτών»

«Δεν νομίζω ότι τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πολωτικό κλίμα»

Athanasiou

Αστειότητες χαρακτήρισε τις καταγγελίες εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα «Θεσμοί σε Κρίση», που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτά είναι αστειότητες, δεν νομίζω ότι τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πολωτικό κλίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε, επίσης, ότι τελικά οι βουλευτές «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν πρόεδρο».

Κατηγόρησε, δε, όσους διατυπώνουν αυτές τις καταγγελίες ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θέλουν να έχουν ένα πρόσχημα, για να μπορούν να λένε – όπως είπε – ότι πιέστηκαν και ότι εξαγοράστηκαν βουλευτές.

«Είναι ντροπή να λέγονται διότι δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο, παρά να υπονομεύουν τους θεσμούς και το δημοκρατικό πολίτευμα», επισήμανε και τόνισε ότι με τη λογική αυτή θα μπορούσε να πει κανείς και το αντίστροφο, «ότι δηλαδή αυτές οι συζητήσεις γίνονται για να αποθαρρύνουν, ή να ενοχοποιήσουν, κατά κάποιο τρόπο, στοχοποιώντας βουλευτές, ούτως ώστε να μην ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος εξάλλου, στο δημοσιογραφικό απόρρητο που επικαλέστηκε ο Αιμίλιος Λιάτσος που παρουσίασε το θέμα δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αποκρύπτει της πηγές του, αλλά – όπως υπογράμμισε – όταν πρόκειται για ζητήματα υψίστης σημασίας τότε δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Δεν ξέρω μέχρι που πάει αυτό το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θέλω να πω ότι όταν υπονομεύονται οι θεσμοί, όταν υπονομεύεται το ίδιο το κράτος του δικαίου κάθε υπεύθυνος πολίτης πρέπει να κατονομάζει, ή τουλάχιστον αν δεν θέλει να πει την πηγή του απ΄όπου προέρχονται οι πληροφορίες του τουλάχιστον να πει: να ο συγκεκριμένος βουλευτής πιέστηκε, ή εκβιάστηκε, η του έγινε απόπειρα δωροδοκίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός Έλληνας που να τα πιστεύει αυτά», είπε.

By