Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χ. Αθανασίου: Φυλακές υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους εγκληματίες σε 100 ημέρες

Θα απαγορευτούν οι άδειες για όσους κατηγορούνται και εκτίουν ποινές για τρομοκρατία σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου

filakes668_070114
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξερχόμενος από το Μαξίμου δήλωσε ότι αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών από σήμερα, φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσιογράφος: Θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τις άδειες των καταδικασθέντων για τρομοκρατία, κ. Υπουργέ;

Χαράλαμπος Αθανασίου: Καταρχάς να σας πω ότι παρήγγειλα, ήδη, πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά των μελών του Συμβουλίου Αδειών των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο προΐσταται, όπως ξέρετε, Εισαγγελικός Λειτουργός. Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία, εντός 100 ημερών από σήμερα, φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες.

Και, παράλληλα, θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς για τη χορήγηση αδειών, ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι και οι εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, να μην έχουν αυτό το ευεργετικό μέτρο.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε ότι υπάρχει η αίσθηση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί συμπεριφέρονται ελαστικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία.

Χαράλαμπος Αθανασίου: Αυτό δεν είναι αληθές. Κατά δικογραφία εξετάζεται. Πάντως, θέλω να πω τελειώνοντας ότι η χώρα μας είναι μία ασφαλής χώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι και ειδικά ο υπουργός, ο κ. Δένδιας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση όπως όλοι μας για να παραμείνει ασφαλής η χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By