Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Ζεεχόφερ για Ελλάδα: Δεν υπάρχει ανάγκη για νέο πακέτο στήριξης

Όποιος ανακοινώνει επιτυχίες, θα πρέπει και να τις αποδεικνύει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ζεεχόφερ αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας

Horst Seehofer

«Στην παρούσα φάση, δεν βλέπω την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ και τάσσεται υπέρ ενός σκληρού και σταθερού ευρώ και κατά της πολιτικής υψηλών ελλειμμάτων.

Απορρίπτει δε, κατηγορηματικά κάθε περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Όποιος ανακοινώνει επιτυχίες, θα πρέπει και να τις αποδεικνύει» δηλώνει ο κ. Ζεεχόφερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τους «επαίνους της ίδιας της Ελλάδας για την πρόοδό της».

Σχολιάζοντας την επιθυμία της Γαλλίας για τεχνητή μείωση της αξίας του ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές και το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να μηδενίσει το επιτόκιο, σημειώνει: «Είναι λάθος δρόμος: Το ευρώ πρέπει να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα. Είμαι κατηγορηματικά εναντίον τού να χειραγωγείς τη συναλλαγματική αξία του ευρώ για προφανείς πολιτικούς λόγους. Το ευρώ δεν επιτρέπεται να γίνει μαλακό νόμισμα. Για τη Γαλλία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οικονομική σταθεροποίηση. Η απομάκρυνση από το σταθερό ευρώ θα ήταν ιστορικό λάθος» και τάσσεται υπέρ του δικαιώματος βέτο της Γερμανίας σε θεμελιώδη ζητήματα στην ΕΚΤ, «με δεδομένο το οικονομικό και νομισματικό βάρος» της χώρας.

By