Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψάχνουν κοντέινερ για όπλα του Πάλλη

Ανθρωποκυνηγητό για τον καταζητούμενο επιχειρηματία – Ερευνώνται οι σχέσεις του με την ΕΛ.ΑΣ.

konteinerΚοντέινερ σε χώρους τράνζιτ σε λιμάνια της Αττικής έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών που αναζητούν το οπλοστάσιο του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν κοντέινερ στην περιοχή του Περαμάτος, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση ο εντοπισμός του καθώς πρόκειται για χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Υπό διερεύνηση είναι το ένα τμήμα των όπλων να είχε σχέση και με τον «εξοπλισμό» της Χρυσής Αυγής ενώ εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το vima.gr και το ενδεχόμενο τα «χαμένα» όπλα του καταζητούμενου επιχειρηματία να είχαν προορισμό τη Συρία ή άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και να σχετίζονται με κυκλώματα λαθρεμπορίου όπλων.

Παράλληλα ερευνάται το δίκτυο των «συνδέσμων» τού επιχειρηματία στην ΕΛ.ΑΣ ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιχειρηματία που εκτιμάται ότι βρίσκεται εντός Αττικής, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα έχουν βρεθεί δεκάδες όπλα αλλά και ολόκληρο δωμάτιο με ναζιστικά σύμβολα.

mouseio

Παράλληλα βρέθηκαν δύο κοντέινερ στον Πειραιά τα οποία περιείχαν ένα αποσυναρμολογημένο αντιαεροπορικό όπλο και ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ, που σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονταν με τον επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ο επιστάτης της βίλας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον εργοδότη του.

Ο ίδιος ο Πάλλης υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για αρπαγή και εκβίαση, υπόθεση την οποία κατήγγειλε ο πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία Έντουαρντ Πρινγκλ Στέισι. Ο τελευταίος κατά την κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική έκανε λόγο για 4.000 όπλα στην κατοχή του Πάλλη και είχε ζητήσει να συσχετιστεί η δικογραφία με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τα όπλα της οργάνωσης.

Επίσης κατηγορείται και για  την υπόθεση της FBBank για την οποία είναι προφυλακισμένος ο Βίκτωρας Ρέστης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By