Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψήφος εμπιστοσύνης στην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης εν μέσω κινητοποιήσεων

Η ψηφοφορία έγινε καθώς οι διαδηλωτές «δεσμεύθηκαν» να πολιορκήσουν εκ νέου κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία την Πέμπτη απαιτώντας την αποχώρηση της επικεφαλής της κυβέρνησης

pr-thaiA

Ο κυβερνητικός σχηματισμός της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Γινγκλούκ Σιναουάτρα επέζησε εύκολα από την κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης την Πέμπτη εν μέσω των μεγαλύτερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σημειώνονται στη χώρα από τις φονικές πολιτικές αναταραχές πριν από τρία χρόνια.

Για τον σχηματισμό της πρωθυπουργού Σιναουάτρα ήταν απαραίτητος ένας αριθμός ψήφων μεγαλύτερος από το μισό, ή 246 ψήφοι από τις 492 του κοινοβουλίου για να επικρατήσει στην ψηφοφορία. Κέρδισε τελικά με 297 ψήφους υπέρ, και 134 ψήφους κατά. Η ψηφοφορία έγινε καθώς οι διαδηλωτές «δεσμεύθηκαν» να πολιορκήσουν εκ νέου κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία την Πέμπτη απαιτώντας την αποχώρηση της επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η Γινγκλούκ Σιναουάτρα είναι αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν, ο οποίος ανατράπηκε από πραξικόπημα το 2006 και παραμένει, παρά το γεγονός ότι είναι στην εξορία ο πολιτικός χαρακτήρας που είναι το ίδιο μισητός και αγαπητός στη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By