Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψίχουλα στα δημόσια ταμεία από τις αδρανείς καταθέσεις

Μόλις 15 εκατ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία από τις αδρανείς καταθέσεις

© Fedor Patrakov | Dreamstime.com
© Fedor Patrakov | Dreamstime.com

Ψίχουλα θα καταλήξουν στα δημόσια ταμεία από τις αδρανείς καταθέσεις, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, καθώς οι εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών κάνουν λόγο για ποσά μόλις 15 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα που απάντησε στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή εικόνα για τα ποσά που θα περιέλθουν στο δημόσιο μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014. «Το ποσό εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στα 15 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Όταν συζητούσαμε το νόμο ακούγαμε για ποσά της τάξης των 5 δις ευρώ, ακόμα και 500 εκατ. ευρώ να είναι, θα ήταν καλά», επεσήμανε ο Ν. Τσούκαλης .

Οι πόροι αυτοί αναλόγως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θα κατευθυνθούν για την στήριξη των ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, χωρίς ωστόσο, να συνδέονται με κάποια συγκεκριμένη παροχή. Ο Χρ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στις αποκλίσεις που παρατηρούνται, τόνισε ότι χρήζουν αξιολόγησης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές με την κυβέρνηση να κινείται άμεσα μόλις αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By