Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ψηλότερος ο γερμανικός πληθωρισμός το Μάιο

Σύμφωνα με την Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

euromoneyΗ ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωση, εξαιτίας της αύξηση των τιμών των τροφίμων, ο γερμανικός πληθωρισμός κινήθηκε υψηλότερα το Μάιο, αλλά παρέμεινε χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για τη σταθερότητα των τιμών.

Ο πληθωρισμός, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, σημείωσε άνοδο στο 1,5% το Μάιο από το 1,2% τον Απρίλιο. Αλλά η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε πτωτικά τον εναρμονισμένο πληθωρισμό, ο οποίος παρακολουθείται από την ΕΚΤ.

Με βάση τους εναρμονισμένους όρους, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο 1,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του 1,7%. Ο στόχος της ΕΚΤ είναι να διατηρείται ο πληθωρισμός χαμηλότερα αλλά κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα.

Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα τροφίμων υπαγορεύουν το ποσοστό αύξησης των τιμών, με τις τιμές των τροφίμων στη Γερμανία να ξεπερνούν το γενικότερο ποσοστό των τιμών, από τον Ιανουάριο του 2012. Το Μάιο μάλιστα, οι τιμές για τα τρόφιμα σημείωσαν άνοδο 5,4% σε ετήσια βάση, εξαιτίας απότομων αυξήσεων στις τιμές των λαχανικών, τροφίμων και λαδιού.

Οι ενεργειακές τιμές το Μάιο σημείωσαν άνοδο 1,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς οι μειώσεις των τιμών σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης, εν μέρει εξισορρόπησαν την κατακόρυφη ετήσια αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By