Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ψηφίζεται η ΝΕΡΙΤ, παραμένει η εμπλοκή στην ΕΡΤ

Μπορεί το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ωστόσο το πρόβλημα με την Αγία Παρασκευή παραμένει και μάλιστα διογκώνεται για την κυβέρνηση.

ertΟ αρμόδιος υφυπουργός κ. Παντελής Καψής μοιάζει να μην έχει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθεί, οι εργαζόμενοι παραμένουν αμετακίνητοι ενώ η απόσυρση, μετά από τις διαμαρτυρίες των γαλάζιων βουλευτών, της διάταξης για τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων απόλυσης στην ΕΡΤ δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Μέσω του κ. Καψή, η κυβέρνηση επιδιώκει να πιέσει το προσωπικό δίδοντας ως… καρότο τις ολιγόμηνες συμβάσεις με το νέο μεταβατικό σχήμα. Παράλληλα, ποντάρει στην κόπωση των εργαζομένων, αν και ένα και πλέον μήνα μετά την απόφαση για το λουκέτο και με το ενδιάμεσο σχήμα να θυμίζει… ΥΕΝΕΔ, το πρόβλημα είναι σημαντικό και για την κυβέρνηση.

Ο κ. Καψής αναμένεται πώς, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σήμερα από τη Βουλή, θα εντείνει την προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις. Ελπίζει δε ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 500 συμβασιούχων, σε πρώτη φάση, στο νέο μεταβατικό σχήμα θα υπονομεύσει το απεργιακό μέτωπο στην Αγ. Παρασκευή καθώς, εκτιμάται πώς, κάποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να απασχοληθούν. Η τύχη, πάντως, του εγχειρήματος παραμένει αμφίβολη καθώς η παρατεινόμενη «διπλή ζωή» της δημόσιας τηλεόρασης, μίας «νόμιμης» χωρίς πρόγραμμα και μίας «πειρατικής» που εκπέμπει πλήρες τηλεοπτικό προϊόν λειτουργεί ανασταλτικά και για όσους θα ήθελαν να εμπλακούν, σε θέσεις ευθύνης, στη συγκρότηση του νέου σχήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By