Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ψηφίζουν και επενδύουν Ελλάδα

Τρεις ψήφους εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία

nokia660

Ενώ οι κυβερνητικές μηχανές βρίσκονται στο φουλ για να πετύχουν μία συμφωνία με την τρόικα και το Μαξίμου επενδύσεις στο success story, η ελληνική οικονομία δέχθηκε την Τρίτη τρεις ψήφους εμπιστοσύνης.

Η μητρική Coca Cola, η φινλανδική Nokiα και η Cosco ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα και τα φιλόδοξα σχέδιά τους για ανάπτυξη.

Η επιστολή της Coca Cola

Η Αθήνα επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας The Coca Cola Company, κ. Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης κ. Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

coca cola

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

H Nokia

Το απόγευμα της Τρίτης εγκαινιάστηκε και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Εγασίας, κκ. Χατζηδάκη και Βρούτση. Η Nokia Solutions and Networks επενδύει στην Ελλάδα στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες και δημιουργώντας σε πρώτη φάση 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους έλληνες μηχανικούς.

Το κέντρο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Διεθνές κέντρο ο Πειραιάς

Εξάλλου, χαμόγελα γεννούν και τα σχέδια της κινεζικής Cosco για τον Πειραιά, η οποία φαίνεται ότι πιστεύει στον επενδυσή της και διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Η θυγατρική της Cosco Pacific Ltd. στην Ελλάδα σχεδιάζει να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Hewlett-Packard Co. και η Huawei Technologies Co. από το 2014, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες του λιμανιού του Πειραιά να καταστεί ένας σημαντικότερος δίαυλος εμπορίου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Cosco_terminal600

Η εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) βασίζεται στη σύναψη συμφωνιών με πέντε πολυεθνικές, συμπεριλαμβανομένων των δύο αυτών γνωστών ονομάτων της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, για να δοθεί ώθηση στις μεταφορές μέσω θαλάσσης και σιδηροδρόμου από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας σε κοντινές χώρες, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ο Τάσος Βαμβακίδης, εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By