Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για το Μέγαρο Μουσικής

Kαι για τις αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων

vouli polunomosxedio

Ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο τροπολογίες του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής και για τις αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται με το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Με την πρώτη τροπολογία παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου, η περίοδος της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει δοθεί με το νόμο 4262/2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβίβασης των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, θα καταθέσει το επόμενο διάστημα, ίσως και στο Γ” Θερινό Τμήμα, ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η συνολική μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ και η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα ορίζεται από το Δημόσιο.

Απαντώντας ο κ. Τασούλας σε ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούστη αν θα υπάρξει κόστος για το Δημόσιο είπε ότι δεν υπάρχει κόστος καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του ΟΜΜΑ δεν απαλείφονται, «απλώς, παρέχεται η διευκόλυνση εισπράξεως δικαιωμένων χρημάτων για ένα χρονικό διάστημα».

Η δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίσθηκε αφορά ρυθμίσεις για την λεγόμενη «εύλογη αμοιβή» πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαμετακομιστικό εμπόριο και δεν έχουν έδρα στη χώρα μας.

By