Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από σήμερα σε Αττική – Εύβοια

Έντεκα κέντρα εκπομπής, που έως τώρα εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή

tileorasi tilekontrol suntonismos kanalia

Από τα ξημερώματα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων απέκτησαν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα. Για τον λόγο αυτόν θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις ή τους αποκωδικοποιητές τους.

Πρόκειται για το δεύτερο περιοχικό switch – off. Συγκεκριμένα, 11 κέντρα εκπομπής, που έως τώρα εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα», τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, μετέβησαν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει, γι αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών.

Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Ειδικότερα:
Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες, όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».

Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].

Επιλέξτε «Εγκατάσταση».

Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα με τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες, όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».

Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

By