Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ψηφοφορία για τον Γιούνκερ ζητά ο Κάμερον

Με την ελπίδα να αποφύγει τον διορισμό του

junker

Από τους ηγέτες της ΕΕ θα ζητήσει μια «χωρίς προηγούμενο» ψηφοφορία για τον διορισμό του μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, με την ελπίδα να αποφύγει τον διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο θα στηρίξουν και η Πολωνία και η Ισπανία.

«Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει με σαφήνεια ότι, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώξει να προχωρήσει στο διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα«, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον.

Στη Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι η χώρα του θα υποστηρίξει τον Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, αν η υποψηφιότητά του τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία και βρισκόταν δίπλα στον Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως και η Ισπανία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ.

By