Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ως άλλος… Τζέιμς Μποντ στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ

Ως άλλος… Τζέιμς Μποντ στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ

james-bond-films

Με …μυστικούς πράκτορες ως άλλος Τζέιμς Μποντ εμφανίστηκε στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας για να καταθέσει για το θέμα των υποκλοπών σε μια χρονική στιγμή που οι αποκαλύψεις για τη δράση των ΗΠΑ, αλλά και της Υπηρεσίας επί ημερών Πάγκαλου παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Η επίμονη άρνησή του να αποκαλύψει την ταυτότητα των τριών ατόμων που τον συνόδευαν, επικαλούμενος το απόρρητο, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της επιτροπής με τον Απ. Κακλαμάνη και τη Λ. Κανέλλη να ζητούν την απομάκρυνσή τους. Η βουλευτής του ΚΚΕ μάλιστα, σημείωσε πως μετά τις εξελίξεις αυτές η ίδια δεν δεσμεύεται από το απόρρητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, καθώς απαγορεύθηκε η παρουσία των δημοσιογράφων ακόμη και έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, τα τρία άτομα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ προσήλθαν στην αίθουσα για να ελέγξουν το χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Δραβίλλας έχει κληθεί σε ακρόαση μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, η ενημέρωση αυτή συμπίπτει με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τις παρακολουθήσεις των αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα και Άγκυρα το διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Θ. Πάγκαλος, αλλά και από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η συζήτηση βάσει του Κανονισμού της Βουλής είναι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς αφορά δραστηριότητα της ΕΥΠ, τα δε, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Πάντως, η επιτροπή μπορεί να δημοσιεύει τα πορίσματα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την υποχρέωση του απορρήτου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By