Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ως ο χειρότερος πρόεδρος της σύγχρονης εποχής ψηφίστηκε ο Ομπάμα

Οι ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του

OBAMA

Ως ο χειρότερος πρόεδρος της σύγχρονης εποχής χαρακτηρίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα από τους Αμερικανούς πολίτες, δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του, καθώς οι ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του σε θέματα από την οικονομία ως την εξωτερική πολιτική.

Σε δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac, στην οποία συμμετείχαν 1.446 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, το 33% δήλωσε ότι ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με ποσοστό 28% ο προκάτοχός του, Τζορτζ Μπους.

Ως καλύτερος πρόεδρος των τελευταίων 70 ετών επελέγη ο Ρεπουμπλικανός Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-89) με ποσοστό 35%. Ακολουθούν ο Μπιλ Κλίντον με 18% και ο Τζον Φ. Κένεντι με 15%.

Μεταξύ 12 προέδρων, σε διάστημα 69 ετών, η δημοτικότητα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται μαζί με του Τζορτζ Μπους στο χαμηλότερο επίπεδο, εξήγησε ο Τιμ Μαλόι, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Quinnipiac.

Σχεδόν το 45% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη εάν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2012 ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, ωστόσο ένα ποσοστό 38% θεωρεί ότι με τον Ρόμνεϊ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Οι πρόεδροι αντιμετωπίζουν έντονη κριτική όσο ασκούν τα καθήκοντά τους, όμως η δημοτικότητά τους αυξάνεται μετά την αποχώρησή τους, όπως έγινε με τον Τζορτζ Μπους.

Μερικοί, όπως ο Μπιλ Κλίντον, παραμένουν πολύ δημοφιλείς μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόνο το 13% των Αμερικανών θεωρεί ως τον χειρότερο πρόεδρο όλων των εποχών τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (54%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είναι ανεπαρκής.

Μόνο το 40% εγκρίνει τους χειρισμούς της σε οικονομικά θέματα, πάντως ο ένας στους δύο (50%) δίνει «θετικό» βαθμό στην περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί.

By