Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ως την άλλη εβδομάδα συμφωνία για ΕΑΣ- πλειστηριασμούς

Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση – Από το Euro working πιθανότητα η έγκριση της δόσης

troika-mitsotakisAKοντά σε συμφωνία βρίσκονται ελληνική κυβέρνηση και τρόικα για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων. Οι αποφάσεις αναμένεται να έχουν οριστικοποιήσει ως την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε χθες κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής ελεγκτές της Τρόικας πρόκειται να αναχωρήσουν από την Αθήνα στα μέσα της της ερχόμενης εβδομάδας, εφόσον όμως έχειι «κλείσει» το θέμα των ΕΑΣ. Αμέσως μετά θα εγκριθεί και η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Η έγκριση της δόσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ανακοινωθεί είτε από το Euro Working Group είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να συνεδριάσει στις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση.

Σημειώνεται ότι το ποσό της δόσης του 1 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή λήξης ομολόγων, ύψους 1,85 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά, με κεντρικό θέμα τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Πάντως,  εκτός των δύο θεμάτων ΕΑΣ και πλειστηριασμοί μένουν ανοικτά και άλλα ζητήματα προς συζήτηση, όπως είναι για παράδειγμα το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και όλα τα επιμέρους μέτρα τα οποία συνδέονται με τη χορήγηση της δόσης των 4,9 δισ. ευρώ και η συζήτηση  μετατίθεται με την επιστροφή των Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ για το επόμενο έτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By