Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όλα καλά πριν το «κεκλεισμένων» με τη Ρουμανία για την Εθνική -ευχές στην ομάδα του Κατσικάρη…

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για την αυριανή πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016 κόντρα στη Ρουμανία.

thumbnail (2)Οι Έλληνες διεθνείς προπονήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά όπου θα επιστρέψουν αύριο το πρωί για χαλάρωμα πριν από την αναμέτρηση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
«Δεν έχουμε πλεονεκτήματα αλλά έχουμε ισχυρή ομάδα, παίχτες πολεμιστές». Μέσα από αυτές τις κουβέντες ο Κλαούντιο Ρανιέρι, έδωσε το περίγραμμα της αναμέτρησης με τη Ρουμανία. Ο Ιταλός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως τα δεδομένα δεν είναι υπέρ μας. Αλλά, μπορεί αυτό ν΄ αλλάξει, είπε, από στοιχεία που διαθέτει η ομάδα. Όπως το γεγονός ότι είναι δουλεμένη, ισχυρή, διαθέτει παίχτες με προσωπικότητα και ικανότητες.
«Ίσως η Ρουμανία έχει διάθεση εκδίκησης, να πάρει ρεβάνς για την απώλεια της πρόκρισης στο Μουντιάλ. Είναι καλύτερη σε φυσική κατάσταση, πιο έτοιμη. Οι παίχτες της έπαιξαν σε αγώνες του Champions και του Europa League. Έχει έμπειρους και καλούς παίχτες, την σεβόμαστε. Σε 4 προπονήσεις είναι δύσκολο να αλλάξεις πολλά. Δεν μπορείς να φέρεις επανάσταση σε μια ομάδα, σε λίγες μέρες. Και δεν θα ήταν έξυπνο να προσπαθήσεις. Αλλά σιγά σιγά μπορούμε να προσθέσουμε κάποια νέα στοιχεία», είπε ο Ρανιέρι και πρόσθεσε:
«Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά. Η ομάδα με Ρεχάγκελ πήρε το Euro, με Σάντος έκανε καλά παιχνίδια σε Euro και Mundial. Βρήκα μια ομάδα πολύ καλή, έτοιμη να κάνει θυσίες, να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλά δουλεμένη. Θ΄ ακολουθήσουμε την πετυχημένη συνταγή. Είμαι σίγουρος ότι οι παίχτες θα δώσουν το… 120% στο γήπεδο».
Απών ο κόσμος –μειονέκτημα βέβαια…
«Η απουσία του κόσμου μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για τη Ρουμανία. Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν θα έχουμε φιλάθλους και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα για την Εθνική. Υπάρχει νέος προπονητής, η Ρουμανία είναι πιο έτοιμη, παίζουμε χωρίς φιλάθλους. Δεν έχουμε Καραγκούνη, Κατσουράνη, Μανιάτη. Άρα δεν θα είναι ίδια η ροή. Αλλά ως εκεί. Πιστεύω ότι θα δείξουμε θέληση και θα κάνουμε καλό παιχνίδι. Θέλω να δω μια ομάδα συμπαγή. Ν΄ ακολουθήσει τις οδηγίες μου και να κάνει στο γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Η Εθνική είναι ισχυρή ομάδα. Έχει παίχτες πολεμιστές, με θέληση. Και αυτό είναι σημαντικό. Οι έμπειροι παίχτες θα πρέπει να πάρουν την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσουν στη νίκη. Φιλοσοφία μου, ως προπονητής και άνθρωπος, είναι πάντα να κερδίζω. Μέχρι όμως να μάθω 100%, φυσικά πρώτα θα κοιτάξω να μην χάσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε το γκολ, να κερδίσουμε. Όμως αν καταλάβω ότι δεν μπορούμε, τότε θα προσπαθήσω να μην χάσουμε».

Ευχή στην Εθνική του μπάσκετ!

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ορέστης Καρνέζης εκπροσώπησαν τους παίκτες της εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου στη συνέντευξη Τύπου, ενώ δήλωσαν υπερήφανοι για την πορεία της Εθνικής… μπάσκετ και εξέφρασαν την ευχή, ώστε και τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα να πάρουν τις νίκες.
Παπασταθόπουλος: «Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά θα είναι και πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς».
Καρνέζης: «Είναι μία καινούρια αρχή για όλους μας με νέο προπονητή. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας, γιατί ξεκινούν επίσημα παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες και είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια».
Για το αν η άμυνα θα εξακολουθήσει να είναι το δυνατό μας σημείο:
Παπασταθόπουλος: «Πιστεύω πως το σύνολο είναι το σημαντικότερο. Τα παιχνίδια στο Μουντιάλ και η άμυνα και η επίθεση δούλεψε καλά και για αυτό φτάσαμε στην πρόκριση. Θα μπορούσαμε με τύχη να πάμε ακόμα πιο μακριά. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις καλή άμυνα, τουλάχιστον παίρνεις κάτι. Δεν χάνεις το παιχνίδι όταν έχεις το μηδέν. Αν δεν βάζεις γκολ δεν έρχεται η νίκη, άρα το σύνολο δίνει την πρόκριση».
Για την πρόκριση στο Mundial μέσω των μπαράζ με Ρουμανία:
Καρνέζης: «Σίγουρα οι επιτυχίες δίνουν ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Είναι σημαντικό γεγονός η πρόκριση στο Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Ήταν δύο παιχνίδια με τη Ρουμανία όπου δείξαμε την ανωτερότητά μας. Δεν στεκόμαστε εκεί. Δεν θα είναι το ίδιο και τώρα. Θα δείξουμε περισσότερο προσοχή με οδηγό τα προηγούμενα παιχνίδια».
Παπασταθόπουλος: «Υπάρχει θετική αύρα και αυτό ίσως να είναι παγίδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως το κάθε ματς κερδίζεται στο γήπεδο και θα δείξουμε αν είμαστε καλύτεροι. Όλες οι επιτυχίες, ανήκουν στο παρελθόν και πλέον κάνουμε κάτι καινούριο. Το παρελθόν δεν μετράει. Εμείς θέλουμε το παρόν και το μέλλον για να συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες».
Για το ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και τις αλλαγές που θα φέρει ο Ρανιέρι:
Καρνέζης: «Στο γήπεδο θα φανεί. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να πούμε πως έχουμε σημαντικές αλλαγές. Το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη για να μπούμε καλά στη νέα αρχή της Εθνικής ομάδας. Για να κερδίσουμε και χρόνο. Αυτό θα επιδιώξουμε».
Παπασταθόπουλος: «Το θέμα της απουσίας του κόσμου, υπάρχει περίπτωση να μας επηρεάσει. Δεν έχουμε παίξει ξανά χωρίς κόσμο. Μακάρι να μην μας επηρεάσει. Στο δεύτερο ερώτημα, γνωρίζουμε όλοι τον προπονητή. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Προσπαθεί να μας περάσει αυτό που θέλει και τη φιλοσοφία του. Με τους προηγούμενους προπονητές, παίζουμε ένα γνωστό ποδόσφαιρο. Και με αυτόν και με τους προηγούμενους, το θέμα είναι να μπαίνουμε για τη νίκη».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια χωρίς Κατσουράνη και Κάρα:
Παπασταθόπουλος: «Είναι δύο παίκτες που έδωσαν πολλά. Έμειναν περισσότερα από δέκα χρόνια στην ομάδα. Είναι δύο παραδείγματα για όλους μας και δύο παιδιά τα οποία άφησαν μία παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Σίγουρα η απουσία τους είναι μεγάλη σε όλους τους τομείς. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Έχουμε νέους στόχους και θα πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα μπροστά με την Εθνική ομάδα».

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ:

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να κερδίσουμε και οι δύο και να είναι μία ωραία μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι για το μπάσκετ, παρακολουθούμε τους αγώνες της εθνικής και ως αθλητές και ως Έλληνες θα είμαστε μαζί τους όσο μπορούμε. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να φέρουν μεγάλη χαρά στην Ελλάδα».
Καρνέζης: «Έχουν κάνει ήδη κάτι σπουδαίο. Είμαστε μαζί τους και ελπίζουμε να πάρουμε και εμείς τη νίκη για να έχουμε μεγάλη χαρά».
Για τα κρίσιμα σημεία στον αγώνα με Ρουμανία:
Παπασταθόπουλος: «Πρέπει να έχουμε όρεξη και να δείξουμε το καλό πρόσωπο. Να μην επηρεαστούμε από την απώλεια του κόσμου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη».
Καρνέζης: «Δημιουργεί παγίδες ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη».

By