Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όλα τα βλέμματα στον Κριστιάνο…

Είναι έτοιμος ο Κριστιάνο; Αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα για το σημερινό ντέρμπι του Σαλβαντόρ (διαιτητής ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς). Κατά πόσο ο Πορτογάλος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του αλλά έχει και τις αντοχές να ηγηθεί της ομάδας του κόντρα στα «πάντσερ» που, σε όποια κατάσταση και να είναι, αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

ροναλντο

«Ναι, μπορώ» βροντοφωνάζει ο CR7 παρότι αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση με πόνους στο γόνατο. «Προπονήθηκα τις τελευταίες ημέρες κάτι που δε θα έκανα αν ήμουν τραυματίας. Θέλω να είμαι 110% έτοιμος αλλά είμαι 100% και θέλω να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Θέλω να αγωνιστώ χωρίς να νιώθω πόνο αλλά σε όλη μου την καριέρα πάντα είχα τραυματισμούς που έπρεπε να ξεπεράσω. Σίγουρα η παράδοση είναι με τη Γερμανία αλλά ελπίζω αυτή να είναι η χρονιά που η Πορτογαλία θα αλλάξει τα πράγματα», είπε ο Ρονάλντο που πάνω του θα είναι στραμμένα τα βλέμματα εκατομμυρίων σήμερα.

Ο Γιόακιμ Λεβ από την πλευρά του αυτό που θα κάνει είναι να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Κριστιάνο. «Ξέρουμε τις δυνατότητές του, αλλά γνωρίζουμε και τα αδύνατα σημεία του», είπε ο Λεβ στους Γερμανούς δημοσιογράφους… Ενώ, αυτό που θα θελήσει να κάνει είναι η Γερμανία να επιβάλει το δικό της ρυθμό ευθύς εξ αρχής. Κι εδώ θα προκύψει, μάλλον… θέμα, που θα έχει να κάνει με τις αντοχές των Πορτογάλων κάτω από τον ήλιο του μεσημεριού –βάλτε και την υγρασία- στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαδόρ.

«Παγκόσμια πρωταθλήτρια των αντεπιθέσεων», αποκαλεί ο Γερμανός ομοσπονδιακός την Πορτογαλία αλλά ξέρει καλύτερα απ όλους πως, αυτός και τα «πάντσερ» του είναι το φαβορί με σύμμαχο μάλιστα μια εντυπωσιακή παράδοση…

Συνολικά σε 17 αγώνες η Γερμανία επικρατεί με εννιά νίκες, έναντι τριών της Πορτογαλίας και πέντε ισοπαλιών. Σε μουντιαλικούς αγώνες έπαιξαν τελευταία φορά το 2006 για την τρίτη θέση. Τα «πάντσερ» νίκησαν με 3-1 (Σβαϊνστάιγκερ 56’, 78’, Πετί 60’ αυτογκόλ και Νούνο Γκόμες 88’). Οι άλλες τέσσερις συναντήσεις:  Γερμανία-Πορτογαλία 0-1 (1985, προκριματικά), Πορτογαλία-Γερμανία 1-2 (1985, προκριματικά), Πορτογαλία-Γερμανία 0-0 (1996, προκριματικά), Γερμανία-Πορτογαλία 1-1 (1997, προκριματικά).

Βαγγέλης Μελέκογλου

By