Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ξεπερνά το 50% η μείωση στον εσωτερικό τουρισμό

«Δεν έχουμε ακυρώσεις από το λουκέτο του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου»

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Καμπανάκι κινδύνου για την πτώση του εσωτερικού τουρισμού, σήμανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA η υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το κύμα τουριστών που κατέκλυσε τη χώρα μας, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για την πτώση του εσωτερικού τουρισμού.

«Έξω πάμε καλά». Ωστόσο, όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, η μείωση σε ορισμένους προορισμούς ξεπερνάει και το 50%» αποκάλυψε η κ. Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πρόβλημα». Πάντως επισήμανε πως καταβάλλονται προσπάθειες να αντιστραφεί το κλίμα  μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το λουκέτο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με άλλα πρακτορεία. «Φαίνεται πως δεν έχουμε ακυρώσεις» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Πρόσθεσε μάλιστα οι ρώσοι παράγοντες σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον γγ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά δεσμεύτηκαν να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους Ρώσους τουρίστες και στους αερομεταφορείς που τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.

«Ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας του τουρισμού έδειξε άψογη συμπεριφορά… Ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά» κατέληξε λέγοντας η υπουργός.

By