Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του επταμήνου»

olga kefalogianni

Για την ανάπτυξη του Τουρισμού και τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα μίλησε στο ΒΗΜΑ fm η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του επταμήνου, ήταν μια χρονιά-ρεκόρ τόσο για τα έσοδα όσο και τις αφίξεις.

«Είχαμε από την αρχή μηνύματα ότι θα πάμε καλύτερα και πράγματι πλέον από τα επίσημα στοιχεία του επταμήνου βλέπουμε ότι πάμε για μια χρονιά-ρεκόρ τόσο για τα έσοδα όσο και τις αφίξεις και βλέπουμε ότι ο κλάδος θα φτάσει τα 13,5 δις ευρώ σε άμεσα έσοδα», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι γεγονός ότι έχουν ελλείψεις ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες και υποδομές και γι’ αυτό είμαστε το επισπεύδον υπουργείο για τη βελτίωσή τους. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να βελτιωθούν και οι υπόλοιπες υποδομές, δημόσιες και ιδιωτικές. Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσει η αναβάθμιση των υποδομών, διότι είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας».

Τέλος η κα Κεφαλογιάννη κατέληξε πως, «Τα περιφερειακά αεροδρόμια μας ενδιαφέρουν άμεσα. Κι ένας από τους άξονες της στρατηγικής μας είναι και το ανθρώπινο δυναμικό, να αναβαθμίσουμε τις τουριστικές σχολές και να ιδρύσουμε καινούργιες, σε ανώτατο επίπεδο, για να μπορούν να σπουδάζουν τουριστικό μάρκετινγκ οι φοιτητές μας. Έχουμε κάνει τις προπαρασκευαστικές συσκέψεις με το υπουργείο Παιδείας, αλλά χρειάζεται και η ενεργοποίηση των ίδιων των πανεπιστημιακών σχολών, όταν μιλάμε για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.»

By