Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όλες οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών (βίντεο)

Σκληρή η στάση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Ανήσυχοι προσέρχονται στο Eurogroup για την Κύπρο. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΣόιμπλεΜε την ελπίδα να βρεθεί λύση για τη Κύπρο και να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές προσήλθαν νωρίτερα το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup.

Οι δηλώσεις τους έκρυβαν ανησυχία, ενώ κάλεσαν την κυπριακή κυβέρνηση να είναι «ρεαλιστική».

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε ότι  «ελπίζω να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα. Αυτό εξαρτάται από τους Κύπριους, να έχουν μια πιο ρεαλιστική οπτική της κατάστασης», ενώ επιμένει ότι η λύση είναι «αυτό συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα».

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας,  Μ. Φέκτερ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να αποτρέψουμε την πτώχευση των τραπεζών». Μάλιστα, δεν έκρυψε την ανησυχία της, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Π. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «είμαστε εδώ για να βρούμε λύση» και έκανε λόγο για επιμερισμό της προσπάθειας «η ευρωζώνη θα παίξει το ρόλο της με 10 δισ. ευρώ. Οι Κύπριοι θα παίξουν το δικό τους ρόλο».

Ο Ολλανδός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φρανς Βίκερς, τόνισε ότι «η Κύπρος θα καθορίσει το μέλλον της, αποδεχόμενη τους όρους που απαιτούνται από την Τρόικα».

[space size=»30″]

By