Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όλη η Ελλάδα περιμένει την Εθνική…

Ώρα Ελλάδας… 7!

Σε λιγότερο από τρεις ώρες η Εθνική μας ομάδα ρίχνεται στη μάχη του Μουντιάλ, κόντρα στην Κολομβία στο «Εστάντιο Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε κι όλη η χώρα είναι στο πόδι!

euro-2012-17

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο τη νίκη –όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος- η Εθνική κάνει το πρώτο μουντιαλικό της βήμα στα γήπεδα της Βραζιλίας και μοιάζει έτοιμη να μας βγάλει στους δρόμους…

Ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική και όπως όλα δείχνουν –κι εφ όσον δεν προκύψει κάτι την τελευταία στιγμή- θα ξεκινήσει με ενδεκάδα γνωστή –από τις προπονήσεις, δηλαδή με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέβα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ (ή Τζιόλη), Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου (εκτός κι αν προτιμηθεί ο Γκέκας).

Διαιτητής της συνάντησης είναι ένας Αμερικανός και ας ελπίσουμε να… ξέρει από μπάλα! Πρόκειται για τον 40χρονο Μαρκ Γκάιγκερ (βοηθοί του ο συμπατριώτης του Μαρκ Σιν Χερντ και ο Καναδός Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί).

Ο Γκάιγκερ χρίστηκε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για τελική φάση Μουντιάλ.

Μία φορά

Ελλάδα και Κολομβία έχουν συναντηθεί στο παρελθόν μόνο μία φορά, στις 5 Ιουνίου 1994 σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Εκείνο το.. . τρισκατάρατο, για πολλούς, Μουντιάλ. ( Ήταν όμως τέτοιο, ήταν η κατάσταση όπως μας την παρουσιάζουν σήμερα; Θα το δούμε στην πορεία…). Οι Κολομβιανοί είχαν επικρατήσει 2-0 στο ματς που διεξήχθη στο γήπεδο των «Τζάιαντς» στη Νέα Υόρκη.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By