Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όλη την ημέρα ανοικτός ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών

kakopoihsh

Όλο το 24ωρο θα λειτουργεί από αύριο ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων είναι δυναμικότητας 20 δωματίων και προσφέρει στέγαση σε γυναίκες θύματα σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής υστέρησης ή σεξουαλικής βίας και στα παιδιά τους, καθώς και συμβουλευτική στήριξη σε αυτές.

Μάλιστα ο δήμος Αθηναίων, διοργανώνει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Δημοτικοί Ξενώνες Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας: Προκλήσεις και προοπτικές».

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί θεμελιώδη παράβαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ζωή των γυναικών. Οι γυναίκες, όπως κι άλλες, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, γίνονται συχνά θύματα διακρίσεων. Διακρίσεις, που, δυστυχώς, όχι μόνον δεν εξαλείφονται, αλλά επιμένουν και ενισχύονται», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η καταπολέμηση των διακρίσεων αυτών, αποτελεί σταθερό ζητούμενο για το δήμο της Αθήνας.

By