Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όλι Ρεν: Ζωτικής σημασίας η επίτευξη συμφωνίας

Δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις για την Κύπρο.

 

The Council of the European Union
The Council of the European Union

«Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει συμφωνία το απόγευμα της Κυριακής στο Eurogroup». Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Επιπλέον ο κ. Ρεν σημείωσε πως αναγνωρίζει την πρόοδο που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας όμως συγχρόνως πως η κατάσταση στην Κύπρο είναι τέτοια που δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το προσεχές μέλλον για την Κύπρο θα είναι πολύ δύσκολο αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι κομμάτι  της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ε.Ε. θα σταθεί στο πλευρό τους και θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία», επισήμανε ο Όλι Ρεν.

«Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει. Η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο», είπε.

«Είναι σαφές ότι το άμεσο μέλλον της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό τους και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε ο επίτροπος Οικονομίας», κατέληξε.

 

Πηγή: http://offsite.com.cy

 

 

By