Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα κλείσουν οι «λογαριασμοί»

pasok grafeia

Χαμηλώνει τους τόνους η Ιπποκράτους μετά τη θύελλα Βενιζέλου – Παπανδρέου.

PASOKΠροσπάθεια να ηρεμήσουν οι τόνοι στα εσωκομματικά κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις για τα οικονομικά του κόμματος.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν θα επανέλθουμε στη δημόσια συζήτηση και «όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ».

«Είναι κατανοητή η ευαισθησία  όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ» τονίζουν χαρακτηριστικά -μετά  και τις εξηγήσεις που έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, σε επικοινωνία βρίσκονται ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος με τον διάδοχό του Νίκο Σαλαγιάννη, για το θέμα με το ταμειακό έλλειμμα που βγήκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, από την Ιπποκράτους αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας.

Διαχωριστικές γραμμές από ΝΔ

Όπως φάνηκε και κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποφασίσει να χαράξει διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ και τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας που έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κόκκινο πανί, καθώς όπως λένε πολλοί στην Ιπποκράτους προσπαθεί να καρπωθεί όλα τα θετικά που απορρέουν από τις πολιτικές που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα.

Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και για τον εναιίο φόρο ακινήτων με σκοπό.

Το ίδιο ισχύει και ως προς την ανάγκη γρήγορης  ολοκλήρωσης των ρυθμίσεων για τον ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων με αφορολόγητο όριο που θα αντικαταστήσει, από το 2014, το ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο, όπως λένε συνεργάτες του κου Βενιζέλου «να μην επιτρέψει να εμφανίζονται ως επισπεύδοντες στα θέματα αυτά αυτοί που, όταν το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να επιβάλει δυσάρεστα προσωρινά μέτρα το 2011, βρισκόντουσαν στην «αντιμνημονιακή» τους φάση, ενώ στη συνέχεια πλειοδότησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή τους.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έχει ιστορικό και ηθικό δικαίωμα να θέτει το ζήτημα της άρσης ή αντικατάστασης των μέτρων αυτών τώρα που η χώρα κατέγραψε έλλειμμα για το 2012 μόλις 6% και πρωτογενές πλεόνασμα από το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα αποτελέσματα αυτά θεμελιώνονται στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και τις δύσκολες αποφάσεις που με τεράστιο πολιτικό κόστος έλαβε το ΠΑΣΟΚ.

By