Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Όταν η Εργονομία συναντά επιτυχώς το Design

Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, όπου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Glamuzina Paterson.

house-architecture-project-Blackpool5

Είναι ένα σύγχρονο σπίτι, αν και έχει μια ρουστίκ αίσθηση. Είναι επίσης ένα όμορφο παράδειγμα του πώς η κάθετη αρχιτεκτονική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα πιο ασυνήθιστο σκηνικό δημιουργώντας μοναδικές δομές και σχέδια.
Η κατοικία μετρά συνολικά 81 τετραγωνικά μέτρα , πράγμα που την κάνει αρκετά μικρή. Παρ “όλα αυτά, διαθέτει ένα ανοιχτό και ευάερο εσωτερικό. Ο κύριος στόχος για τους αρχιτέκτονες για αυτό το έργο ήταν να δημιουργηθεί ένα εργονομικό και ενεργειακά αποδοτικό σπίτι. Για να το πετύχουν αυτό, εκμεταλλεύτηκαν τον προσανατολισμό και την τοποθεσία του σπιτιού. Φυσικό φως γεμίζει όλα τα δωμάτια κάνοντάς τα να φαίνονται φωτεινά και εντυπωσιακά. Ο προσανατολισμός του σπιτιού του επιτρέπει να μοιάζει ευρύχωρο.

Το εξωτερικό του σπιτιού είναι απλό και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εναρμονίζεται εύκολα με το περιβάλλον. Η μεταλλική του όψη, έρχεται σε αντίθεση με το εσωτερικό, το οποίο είναι διακοσμημένο με ζεστά ξύλινα έπιπλα που του χαρίζουν μία φιλόξενη αίσθηση.

[custom_gallery id=»72297″]

By