Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν η ραπ μπαίνει στο χορό των δισεκατομμυρίων

Αμύθητα πλούτη για τον δημιουργό των ακουστικών Monster Beats

1Ο Dr. Dre θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ, αν τελικά η Apple προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Beats Electronics (συνιδρυτής της οποίας είναι ο Dr Dre) που σάρωσε με τη δημιουργία των διάσημων headphones, “Monster Beats”.

O star της hip hop, κατά κόσμον, Andre Young, φιγουράρει μάλιστα στη λίστα Forbes, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατάταξη με τους πιο πλούσιους καλλιτέχνες της hip hop για το 2014 με εκτιμώμενη περιουσία στα 550 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, αν η εξαγορά της εταιρείας τους πάρει το “πράσινο φως” από την Apple, θα μπορούσε να τον εκτοξεύσει στην κορυφή, ξεπερνώντας τον Sean Combs, τον διάσημο Puff Daddy, με περιουσία 700 εκατ. δολάρια.

Paris HotelΣύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησαν σήμερα οι Financial Times, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να προσφέρει 3,2 δισ. δολάρια για την απόκτηση της Beats Electronics. Όπως πάντως μεταδίδει το Bloomberg η συμφωνία είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το μερίδιο που κατέχει ο Dr Dre στη Beats, σύμφωνα όμως με τη Wall Street Journal, ο ράπερ και ο μεγιστάνας της μουσικής βιομηχανίας, Jimmy Iovine, είναι οι βασικοί μέτοχοι.

Προκειμένου λοιπόν να ανακηρυχθεί ο Dr Dre ως ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της hip hop χρειάζεται άλλα 450 εκατ. δολ. ή το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Beats που αποτιμάται στα 3 δισ. και κάτι τέτοιο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του το απέκτησε μετά την ίδρυση της Beats Electronics το 2008. Η εταιρεία έχει μερίδιο 65% στην αγορά ακουστικών και η αποτίμηση της εταιρείας έχει ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Την τρίτη θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ράπερ κατέχει ο Jay-Z με περιουσία 520 εκατ. δολάρια, την οποία απέκτησε χάρη κυρίως στην εταιρεία ψυχαγωγία που δημιούργησε η αξία της οποίας εκτιμάται σε εννιαψήφια νούμερα.

Τέταρτος, ο Bryan «Birdman» Williams, συνιδρυτής της δισκογραφικής Cash Money Records και περιουσία 160 εκατ. δολ. και πέμπτος ο Curtis Jackson, ή «50 cent,» με καθαρή αξία 140 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Forbes το ενεργειακό ποτό που δημιούργησε, το Street King, έχει μερίδιο 90% της αγοράς των energy drinks. Μόνο πέρυσι αύξησε την περιουσία του κατά 15 εκατ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: newmoney

By