Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όταν ο Μπαλτάκος έλεγε το Σαμαρά «Μαλ..κα»

Άλλα δήλωσε μπροστά στον πρωθυπουργό, άλλα έλεγε σε τρίτους για τον πρωθυπουργό ο Τάκης Μπαλτάκος

baltakos600_210314

 

Έπαιξε το παιχνίδι του κι έχασε ο πρώην (πλέον) γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. Οι σημερινές αποκαλύψεις με τον ηχογραφημένο διάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης, αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόταν ο κ. Μπαλτάκος.

Οι προσωπικές του επιδιώξεις ήταν ο ξεκάθαρος στόχος για τον πρώην έμπιστο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται στην ηχογραφημένη συνομιλία να βρίζει και να υποτιμά τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που ασκούσε την πολιτική. Μάλιστα, χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «μαλ…κας» και «πού..ης».

Είναι αξιοπερίεργο πάντως πως ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει τέτοια άποψη για τον πρωθυπουργό δέχεται να παραμείνει στη θέση που διορίστηκε και να δουλεύει για την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, ενώ διαφωνεί με την κυβέρνηση, δέχεται να παραμείνει στη θέση του γγ του υπουργικού συμβουλίου και να λαμβάνει μισθό από τον δημόσιο κορβανά. Με αυτό τον τρόπο έκανε διπλή προδοσία, Από τη μία πρόδωσε τον πρωθυπουργό και από την άλλη τον ελληνικό λαό, που τον εμπιστεύτηκε σε μία δημόσια θέση,  την οποία με τον δικό του τρόπο καταχράστηκε. Έδειξε, ότι προτίμησε να μείνει στη θέση αυτή για τον (δημόσιο) μισθό που λάμβανε, αλλά ταυτόχρονα διατηρούσε επαφές και με το κόμμα, του οποίου μέλη διώκονται ποινικά για κακουργηματιμές πράξεις.

Ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε στην επιστολή παραίτησής του ότι είπε όσα είπε ενώπιον του κ. Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεφύγει από την πίεση που του ασκούσε ο βουλευτής. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τους κινδύνους στους οποίους εξέθεσε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τη χώρα ολόκληρη; Δεν μπορούσε επίσης να αντιληφθεί ότι εκθέτει τον εαυτό του, καθώς ο γιος του φέρεται ότι είχε επαφές με το  κόμμα της Χρυσής Αυγής; Άλλωστε, δεν ήταν προτιμότερο η παραίτησή του να είχε προηγηθεί μερικούς μήνες νωρίτερα, εφόσον διαφωνούσε με τον πρωθυπουργό;

 

 

By