Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όταν ο Ομπάμα «συνάντησε» τον Κένεντι

Απέτισε φόρο τιμής

ObamaJFK1Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και το ζεύγος Κλίντον, απέτισε φόρο τιμής στον τάφο του Τζον Κένεντι.
Συμβολική επίσκεψη που αναζωπύρωσε τις φήμες για την στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον, ως υποψήφια διάδοχό του στον προεδρικό θώκο.

50 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία Κένεντι και ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για το έργο και τη συνεισφορά του στη χώρα.

«Θα μείνει στη σκέψη μας, όχι γιατί μας άφησε νωρίς, αλλά γιατί ήταν εκείνος, που ενσάρκωσε τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ηγέτη. Αποφασιστικός, θαρραλέος, ανθεκτικός απέναντι στις αντιξοότητες και αφοσιωμένος στη δημιουργία ενός νέου κόσμου. Δεν συμβιβάστηκε με το παρόν, αλλά αγωνίστηκε για ένα καλύτερο μέλλον. Οι ιδέες του μας θυμίζουν ότι εμείς είμαστε εκείνοι που έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του, κατά το επίσημο δείπνο προς τιμή των βραβευθέντων με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας. Σύμφωνα με τις αρχές, αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Η επίσημη εκδοχή όμως αμφισβητείται. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι η δολοφονία του προέδρου ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας, η οποία δεν αποκαλύφθηκε.

Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By