Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Όχι» ΠΑΣΟΚ στην επιβολή 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Όχι» στην επιβολή του ποσού των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είπαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός  και Γ. Κουτσούκος κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Βουλής από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για θέματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ.

Τόσο ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Δ. Κρεμαστινός  όσο και ο Γ. Κουτσούκος διαφώνησαν με το νέο χαράτσι που θα επιβληθεί, καλώντας την κυβέρνηση να αναζητήσει αλλού τα χρήματα. «Το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα», επεσήμανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Δ. Κρεμαστινός, λέγοντας «ας βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».

Ο Γ. Κουτσούκος αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία τομογράφων ανά κατοίκους, τονίζοντας ότι οι δαπάνες παροχής ασθένειας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκε από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004 στα 8,3 δισ. το 2009. Επικαλούμενος στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το 2010 ανέφερε ότι στην Ελλάδα οι αξονικές τομογραφίες ανέρχονται σε 320.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 130.000. Αντιστοίχως, οι μαγνητικές τομογραφίες είναι 98.000 για κάθε ένα εκατομμύριο πληθυσμού, με μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ τις 46.500 και διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό».-

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By