Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όχι Λυκούδη στην πρόταση για δημοψήφισμα

«Αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει την πρόταση θα υπογράφει τον πολιτικό της θάνατο»

lykoudis-dimarBBB

Νέο ρήγμα στο εσωκομματικό της ΔΗΜΑΡ προκαλεί αυτή τη φορά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί  δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ. Κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και  της ΚΟ του κόμματος, ο βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης, παρά την παραίνεση του Φώτη Κουβέλη να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, δήλωσε ένα βροντερό «όχι».

«Πρόκειται για ένα πρόσχημα που θα χρησιμεύσει στο μπλοκ εξουσίας που θέλει να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης και διαμήνυσε πως «αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει υπέρ του δημοψηφίσματος, τότε θα υπογράψει τον πολιτικό της θάνατο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την εισήγηση του υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο και κάλεσε τους βουλευτές να συμφωνήσουν στη Βουλή με το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος με τη ρητή επισήμανση ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και τη σημείωση ότι η στάση της δεν έχει καμία σχέση με την προεδρική εκλογή».

Όπως όλα δείχνουν, από τους απαρτίζοντες την Κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται ότι θα στηρίξουν την αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ»- τουλάχιστον εννέα βουλευτές.

Πρόκειται για τους Νίκο Τσούκαλη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Μαρία Ρεπούση, Γιάννη Πανούση, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιώργο Κυρίτση, Μαρία Γιαννακάκη, Θωμά Ψύρρα και φυσικά τον Φώτη Κουβέλη. Η Νίκη Φούντα ενημέρωσε με επιστολή της ότι τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά όχι με τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα υπογράψει την πρόταση ο Γρηγόρης Ψαριανός.

 

By