Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Όχι» στα μεγάλα συμφέροντα λέει ο Στ. Θεοδωράκης

«Υπάρχουν όντως άνθρωποι των ΜΜΕ, εργολάβοι, επιχειρηματίες που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους και θεωρούν τους πολιτικούς υπαλλήλους τους»

topotamiA

Στην παραλία κοντά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου υποδέχτηκαν εκατοντάδες πολίτες του Βόλου τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι την πόλη προκειμένου να συνομιλήσει με φίλους και εθελοντές του κόμματος. Μαζί του ήταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κώστας Αργυρός, Δημήτρης Κουρέτας και Γιώργος Μπάλλας.

Ερωτώμενος για το θέμα του debate είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τον Σαμαρά για debate επειδή είναι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός θα αρνηθεί. «Ο Σαμαράς όπως έχει δείξει και η κοινοβουλευτική του συμπεριφορά, δεν θέλει τον διάλογο. Ο διάλογος όμως πρέπει να γίνει» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όποιον άλλον θέλει τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση να κανονίσει να γίνουν debate και το Ποτάμι θα είναι εκεί.

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα που λυμαίνονται την χώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Η χώρα είναι δέσμια ενός μικρού αλλά κι ενός μεγάλου παρασιτισμού. Από τη μία έχουμε τη δεξιά η οποία διατείνεται ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι μόνο οι συντεχνίες και ο μικροπαρασιτισμός και από την άλλη έχουμε την αριστερά που λέει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία θα πρέπει να πολεμηθούν και να αντικατασταθούν με κάποια άλλα μεγάλα συμφέροντα.

Υπάρχουν όντως άνθρωποι των ΜΜΕ, εργολάβοι, επιχειρηματίες που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους και θεωρούν τους πολιτικούς υπαλλήλους τους. Εμείς λέμε ξεκάθαρα. Όχι στον μικρό παρασιτισμό, όχι στις συντεχνίες που φωνάζουν στο αφτί του ηγέτη αλλά όχι και στα μεγάλα συμφέροντα».

Η συγκέντρωση διακόπηκε από μια ξαφνική μπόρα, που έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους με την εκτίμηση ότι «το Ποτάμι ενισχύεται από παντού».

By