Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όχι της Τρόικας προς την κυβέρνηση για τις 100 δόσεις

«Η Τρόικα επιμένει στις 48 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο»

troika

«Πόρτα» φαίνεται ότι τρώει η ελληνική κυβέρνηση από την Τρόικα σχετικά με το αίτημα της να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 12 σε 100.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το μήνυμα που έχουν στείλει τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι σε καμία περίπτωση η νέα ρύθμιση σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 δόσεις, όσο δηλαδή ήταν για τα παλαιά χρέη.

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός αφενός γιατί είχε καλλιεργηθεί από στελέχη της η εντύπωση ότι η αύξηση των δόσεων από 12 σε 100 θα γίνει χωρίς καν να ερωτηθεί η Τρόικα αφετέρου με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κάθε μήνα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ αν δεν περάσει στους οφειλέτες το μήνυμα ότι μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε βάθος 8-9 ετών ίσως και να μην εισπραχθούν ποτέ.

Πάντως, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διευκρινίζουν ότι η μάχη ακόμη δεν έχει χαθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην Τρόικα προκειμένου να πειστεί και τελικά να δεχθεί τις 100 δόσεις.

By