Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Όχι» του υπουργού Οικονομικών στο ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων

Συνεχίζει την προσπάθεια για νέα πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων η Χ.Τρικούπη

foros_akinita640

Απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σημερινή του συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συνεχίζουν την προσπάθεια για ένα δικαιότερο φόρο, ενόψει και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων, είχε προτείνει:

Α) Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστή Πρόσοψης στα «τυφλά» ακίνητα (κυρίως σε διαμέρισμα σε φωταγωγό).

Β) Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστής Παλαιότητας για τα κτίσματα άνω των 50 ετών.

Γ) Τη διάκριση των αρδευόμενων ή μη ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών με αντίστοιχη πρόταση για μείωση του Συντελεστή Χρήσης των μη αρδευόμενων.

Δ) Την εξέταση εκπτώσεων και αναστολής πληρωμής φόρου με κοινωνικά κριτήρια ειδικών κατηγοριών πχ. Αύξηση του εισοδηματικού ορίου των 7.000€.

Ε) Σχετικά με τη χορήγηση αναστολής καταβολής του οφειλόμενου φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, προτείναμε το εξής: α) τη διατήρηση του 30% μείωσης του συνολικού κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο με αυτό φορολογικό έτος για τις προσωπικές εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ κλπ) β) την αύξηση σε 50% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) γ) τη ΜΗ χορήγηση αναστολής για τις εξωχώριες εταιρείες (off shore).

By