Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Όχι» του Die Linke στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου

Ο πρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς αλλάζει ξαφνικά γνώμη

germaniaeuoΑπορρίπτει το γερμανικό κόμμα  Αριστερά -Die Linke-το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, μέσω του προέδρου του  Μπερντ Ρίξινγκερ. «Αυτό δεν είναι η σωστή λύση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος στην on line-έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». «Κοιτάζουμε μαζί προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω» τόνισε.

«Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι τα παιδιά στην Ελλάδα πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν υποχρεώνονται να δώσουν δεκάρα στην εφορία. Συνεχίζουν να περιφέρονται στις θάλασσες με τα πολυτελή γιοτ τους, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν. Είναι αδιανόητο να συνεχιστεί η ροή ευρωπαϊκών χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χέντρικ Τάλχαϊμ μιλώντας την Κυριακή στο «Βήμα» τόνισε ότι «Δεν πήραμε κάποια σχετική απόφαση στο κομματικό προεδρείο, αλλά ο πρόεδρος μας εκφράζει όλο το κόμμα» είπε. Ταυτόχρονα διευκρίνισε, ότι ο κ.Ρίξινγκερ δεν αποκρούει συλλήβδην, αλλά τη θεωρεί εντελώς ακατάλληλο μέσο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, πρώτον, επειδή υπάρχουν σχετικές απορριπτικές αποφάσεις από τα δικαστήρια, και δεύτερον, επειδή η διαδικασία για τη διεκπεραίωση του θέματος είναι πολύ χρονοβόρα. «Αυτό που χρειαζόμαστε όμως σήμερα είναι άμεσες λύσεις» – όχι τέτοιες που διαρκούν πολλά χρόνια, ή δεκαετίες.

Στο ερώτημα, αν ξέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πάλι τελευταία «σημαία» το αίτημα για αποπληρωμή, ο κ.Τάλχαιμ δήλωσε άγνοια. «Δεν σας ενδιαφέρει το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ζωτικό το ζήτημα;» ρωτήθηκε. «Δεν πειράζει που σε ένα θέμα έχουμε διαφορετικές απόψεις» απάντησε.

Ο κ.Τσίπρας έμεινε άναυδος, όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα στην συνέντευξη τύπου που έδινε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Η μοναδική του απάντηση ήταν ότι δεν είχε ακόμα ενημέρωση για το θέμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By