Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Όχι» των φιλορώσων αυτονομιστών στην εκεχειρία

Απέρριψαν την πρόταση του Ουκρανού προέδρου

eu-ukraine-eastern-partnership«Όχι» στην πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, για την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία όπου γίνονται σφοδρές μάχες εδώ και μήνες, είπαν σήμερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής.

«Στόχος μας είναι οι καταληψίες να φύγουν από την περιοχή μας», δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Dozhd TV.

Ο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι  «εντός ολίγου» θα διατάξει μονομερή κατάπαυση του πυρός στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειρηνευτικού του σχεδίου για τον τερματισμό της φιλορωσικής εξέγερσης.

Ο Πουσίλιν, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μόσχα, σημείωσε ότι η προσφορά αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εποικοδομητική. «Σταματάνε να πυροβολούν, αφοπλιζόμαστε και επιτίθενται εναντίον μας όταν είμαστε άοπλοι. Αυτή είναι η λογική του Κιέβου», είπε .

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει συζητήσει τηλεφωνικά για το σχέδιο αυτό με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

By