Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Όχι υποβιβασμός, αλλά εξοντωτική ποινή στον Ηρόδοτο για τη δολοφονία Κατσούλη

Αυστηρή αλλά όχι εξοντωτική θα είναι η ποινή του Ηρόδοτου, όπως αποφάσισε η τριμελής Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη – Προς αφαίρεση 12 βαθμών και 10 αγώνων κεκλεισμένων σύμφωνα με πληροφορίες.

025fb43ebdeb41c97dc00083874e344d_LΗ Ομοσπονδία ανέθεσε το θέμα σε τριμελή επιτροπή, προκειμένου να τιμωρηθεί σοβαρά ο Ηρόδοτος για τα επεισόδια της πρεμιέρας στο παιχνίδι με τον Εθνικό, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη.

Το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να αναλάβει εκείνο την υπόθεση της ποινής στον σύλλογο του Ηρακλείου, καθώς τα… χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής ήταν δεμένα. Κι αυτό επειδή η ανώτερη ποινή που μπορούσε να του επιβάλλει ήταν πρόστιμο 2.500 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ποινή αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα ελαφριά για επεισόδια που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό από το ΔΣ της Ομοσπονδίας ορίστηκε η τριμελής επιτροπή για να επιβάλλει μια πιο σοβαρή τιμωρία. Αν και υπήρχε η επιλογή της αποβολής του Ηροδότου από το πρωτάθλημα, αποφασίστηκε να μην γίνει κάτι τέτοιο, αλλά να επιβληθεί στην ομάδα μια πιο αυστηρή ποινή, στη λογική της αφαίρεσης βαθμών και της τιμωρίας της έδρας. Οσο για το πρόστιμο, το ανώτερο που μπορεί να επιβληθεί σε ερασιτεχνικό σωματείο είναι 2.500 ευρώ.

Η απόφαση της επιτροπής για την ποινή στον Ηρόδοτο εξετάζεται από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και θα ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηρόδοτος θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 βαθμών και ποινή 10 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

By