Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ύποπτο κρούσμα του Έμπολα στην Ισπανία

Στην Ισπανία έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα και άλλα ύποπτα κρούσματα, όμως τελικά διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι κανείς από τους ασθενείς αυτούς δεν έπασχε από τον ιό

ios ebola

Αναστάτωση επικρατεί στην Ισπανία από ένα πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον ιό. Το άτομο νοσηλεύεται σε καραντίνα, σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Αλικάντε, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα γίνουν γνωστά από Δευτέρα

Το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας της Βαλένθια σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ενεργοποίησε για προληπτικούς λόγους το πρωτόκολλο που προβλέπεται στην περίπτωση που εμφανιστεί ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα». Ο ασθενής παραμένει στην απομόνωση, στο νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη του Αλικάντε, και η κατάστασή του θεωρείται σταθερή.

Στην Ισπανία έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα και άλλα ύποπτα κρούσματα, όμως τελικά διαπιστώθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι κανείς από τους ασθενείς αυτούς δεν έπασχε από τον ιό.

Την περασμένη Τετάρτη, εκατοντάδες άνθρωποι τίμησαν τα θύματα του Έμπολα, στην κηδεία του Ισπανού ιερέα Μιγκέλ Παχάρες, τον πρώτο νεκρό Ευρωπαίο της επιδημίας αυτής. Ο 75χρονος ιεραπόστολος είχε μεταφερθεί από τη Λιβερία στη Μαδρίτη και του χορηγήθηκε, χωρίς επιτυχία, ένα αμερικανικό πειραματικό φάρμακο που φαίνεται ότι είχε θετικά αποτελέσματα σε δύο Αμερικανούς ασθενείς.

Μέσα σε πέντε μήνες, η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχει σκοτώσει 1.145 ανθρώπους, σύμφωνα με την καταγραφή που κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 380 από τα θύματα προέρχονταν από τη Γουινέα, 413 στη Λιβερία, 348 στη Σιέρα Λεόνε και 4 στη Νιγηρία.

By