Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

10 εκατ. ευρώ την ημέρα χάνει η Lufthansa από τις απεργίες

Για 4η ημέρα συνεχίζεται η απεργία του προσωπικού καμπίνας στην εταιρεία Lufthansa, καθώς οι συζητήσεις του σωματείου εργαζομένων με τη διοίκηση δεν απέδωσαν καρπούς.

lufthansa_0

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ χάνει καθημερινά η αεροπορική εταιρεία Lufthansa εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, ενώ αποτελεί πλέον την πλέον μακροχρόνια στα 60 χρόνια ιστορίας της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην αλλάξει το καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης και έπειτα από προτροπή του σωματείου τους αναμένεται να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή. Από την πλευρά της, η Lufthansa επιθυμεί να κάνει περικοπές προκειμένου να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Οι ακυρώσεις πτήσεων είχαν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία περίπου 110.000 ταξιδιωτών, ενώ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa, το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής ζημιάς θα γίνει γνωστό τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν υπολογιστεί οι αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι πελάτες αλλά και τα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)