Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεδίκογλου: «Κάθε υπόνοια διαφθοράς θα ερευνάται μέχρι τέρμα»

Ο Σίμος Κεδίκογλου ότι πλέον υπάρχουν τα εργαλεία «για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διαφθοράς» kedikoglou «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Είμαστε αποφασισμένοι. Κάθε υπόνοια διαφθοράς θα ερευνάται μέχρι τέρμα» δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος σε υποθέσεις διαφθοράς όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι πλέον υπάρχουν τα εργαλεία «για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα στον αγώνα κατά της διαφθοράς», σημειώνοντας πως στην Εξεταστική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν υπήρχαν στοιχεία.

«Στην Εξεταστική του 2004 για τον Τσοχατζόπουλο, επειδή είχα συμμετάσχει, θέλω να σας ενημερώσω ότι είχαμε πάρα πολύ μικρή πρόσβαση σε έγγραφα. Είχαμε πάρα πολύ λίγα στοιχεία για τους βουλευτές τότε. Δεν υπήρχε δυνατότητα. Είναι ένα ζήτημα, της εξεταστικής επιτροπής, όπου καλούνται οι βουλευτές να λειτουργήσουν -αν θέλετε- σαν ανακριτές και ντετέκτιβ, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μ.Δρεττάκη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό κάτω από 30%, στις Ευρωεκλογές, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Είμαστε σε μια πολύ καθοριστική καμπή. Για μας είναι η πρώτη χρονιά της ανάκαμψης, της ανάτασης. Προέχει να δώσουμε χειροπιαστά τα αποτελέσματα αυτής της βελτίωσης στην καθημερινότητα των πολιτών, να δει ο κάθε πολίτης ότι προχωράμε, ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα και για τον ίδιο, οι προοπτικές γίνονται καλύτερες και για τον ίδιο. Εκεί δίνουμε την προτεραιότητά μας. Είμαστε στο σημείο ακριβώς που περιμένουμε να πάρει μπροστά η οικονομία μας, να αρχίσουμε να μειώνουμε ακόμη πιο αισθητά την ανεργία, αυτό το τέρας που πρέπει να εξολοθρεύσουμε για το καλό της κοινωνίας μας και της χώρας μας. Εκεί είναι οι προτεραιότητές μας. Τώρα, το τι θα φέρουν οι ευρωεκλογές, βλέπουμε».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, ο κ. Κεδίκογλου, σημείωσε: «Είναι ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα των απόρων συμπολιτών μας και αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση να εξεταστεί».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την παρέμβαση του σχετικά με τη διαφθορά και την πρόσφατη απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν θυμάμαι ο κ. Παπούλιας να ήταν, τη συγκεκριμένη περίοδο, στο υπουργείο Αμυνας. Στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ο κ. Παπούλιας. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κρίνει α λα καρτ. Άλλες φορές επαινεί τον κ. Παπούλια, άλλες φορές τον καυτηριάζει. Είναι αναλόγως με το πόσο ευχάριστες τού είναι οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By