Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σούπερ γιωτ-μικρογραφία του Μονακό

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα σχέδια για μια πλωτή πολιτεία – ένα γιγαντιαίο υπερπολυτελές γιωτ- που αναπαράγει με απίστευτη λεπτομέρεια το κοσμοπολίτικο Μονακό.

Το μήκους 155μ. πλοίο είναι σήμερα απλά ένα απίστευτο concept και για να γίνει πραγματικότητα θα χρειαστούν πάνω απο 400 εκατ. δολάρια.

14

Το όνομα του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλα από «The Streets Of Monaco»  καθώς στο σούπερ πλοίο είναι απλά μία μικρογραφία του Μόντε Κάρλο, με όλα τα σημεία αναφοράς και τα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Πριγκιπικού Παλατιού, του διάσημου Hotel de Paris και του Casino La Rascasse.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή, η σκέψη των σχεδιαστών να τοποθετήσουν μία πίστα go kart στο κατάστρωμα του πλοίου, για να θυμίζει το περίφημο Grand Prix του Μονακό.

15

 

Από τον εξοπλισμό δεν λείπουν επίσης, το κλασσικό για τέτοιου είδους γιωτ ελικοδρόμιο, πισίνες, τζακούζι, ταχύπλοα και τζετ σκι, μέχρι και ένα μίνι υποβρύχιο.

Καρδιά του σούπερ γιωτ το Atrium, ένας χώρος που συνδέει το πάνω με το κάτω επίπεδο, και θα διαθέτει επτά σουίτες με αίθουσα υποδοχής, μπάνιο, dressing room, υπνοδωμάτιο και μπαλκόνι .

16

Συνολικά, το «Streets of Monaco» θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 16 επισκέπτες και 70 άτομα πλήρωμα.

Εκτός από το τελικό κόστος κατασκευής ενός τέτοιου υπερπλοίου, το ερώτημα ποιος θα κατέβαλε το αστρονομικό ποσό που θα απαιτείται για την αγορά του, αν και δεν είναι λίγοι οι δισεκατομμυριούχοι που θα τρελαίνονταν για μία πλωτή μικρογραφία του Μονακό…

17

(Visited 1 times, 1 visits today)
By